عدالت عدالت این است شعار رهبر
چهارشنبه 87 تیر 26
مبنای آنچه که شأن و خلاف شأن روحانیت است در پیام مهم امام(ره) موسوم به منشور روحانیت بیش و پیش از هر نظر و سلیقه شخصی باید مبناباشد: «علماى اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایه داران و پولپرستان و خوانین نرفته اندو همواره این شرافت را براى خود حفظ کرده اند و این ظلم فاحشى است که کسى بگوید دستروحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدى با سرمایه داران در یک کاسه است. و خداوندکسانى را که اینگونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر مى کنند، نمى بخشد.
مبنای آنچه که شأن و خلاف شأن روحانیت است در پیام مهم امام(ره) موسوم به منشور روحانیت بیش و پیش از هر نظر و سلیقه شخصی باید مبناباشد: «علماى اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایه داران و پولپرستان و خوانین نرفته اندو همواره این شرافت را براى خود حفظ کرده اند و این ظلم فاحشى است که کسى بگوید دستروحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدى با سرمایه داران در یک کاسه است. و خداوندکسانى را که اینگونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر مى کنند، نمى بخشد. روحانیت متعهد،به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سرآشتى نداشته و نخواهدداشت. آنها با زهد و تقوا و ریاضت درس خوانده اند و پس از کسب مقامات علمى و معنوىنیز به همان شیوه زاهدانه و با فقر و تهیدستى و عدم تعلق به تجملات دنیا زندگى کردهاند و هرگز زیر بار منت و ذلت نرفته اند. دقت و مطالعه در زندگى علماى سلف، حکایتاز فقر و نهایتا روح پرفتوت آنان براى کسب معارف مى کند که چگونه در پرتو نور شمع وشعاع قمر تحصیل کرده اند و با قناعت و بزرگوارى زیستند. در ترویج روحانیت و فقاهتنه زور سر نیزه بوده است، نه سرمایه پولپرستان و ثروتمندان، بلکه هنر و صداقت وتعهد خود آنان بوده است که مردم آنان را برگزیده اند.»
بار محتوایی واژه "روحانی" برای دانش آموختگان حوزههای علمیه همان است که در منشور روحانیت توسط امام راحل تبیین می شود و آن روحانیشدن و دوری از مظاهر دنیوی و جسمانی است. بنابراین، به نظر می رسد آنچه که مغایرشأن روحانیت است، نه پیاده روی بلکه بنزسواری هایی است که در دوره پس از جنگ ومانور تجمل از سوی برخی افراد که متأسفانه در میان آنان معدود روحانیونی نیز وجودداشتند، به راه افتاد.
نگاه منفی جامعه به این مانور تجمل یا همان کهاصطلاحاً "بنزسواری" خوانده می شد، چنانچه همان زمان با واکنش دادگاه ویژه مواجهشده بود و رفتار معدودی از کسانی که آبروی مجموعه روحانیت را بازیچه دنیاطلبی هایخود قرار دادند، خلاف شأن روحانیت دانسته و با این افراد در هر رده ای برخورد میشد، امروز کار به اینجا نمی رسید.
همچنین دادگاه ویژه روحانیت یکسال پس از آنکه رئیسجمهور سابق ایران در ایتالیا با زنان و دختران ایتالیایی دست داد، هنوز به این سؤالپاسخ نداده است که آیا این عمل خلاف شأن روحانیت بود یا خیر؟
به هر حال، ادعاهای حجت الاسلام جهانشاهی در هر درجهای از صحت که باشد، روش ابتکاری اعتراض او، یعنی پیاده روی خلاف شأن یک روحانی نیست.
پایان
منبع : رجا نیوز http://www.rajanews.com/News/?31824